|文章作者：何祝光 文章来源：中考英语网 点击数： 更新时间：2013-03-31||
John Brown, an office worker, lives in Washington, He inherited(继承) $ 1,000, 000 when he was 23. He didn’t feel happy at all. His college friends were looking for their first jobs, but he didn’t have to. John decided to keep living a simple life like everyone else. He didn’t tell any of his friends and gave $ 100, 000 of his money to a charity(慈善团体) that helped poor children to live better lives. but he is much happier.
Up to now John has helped 15 children from poor countries all over the world, $
When John first heard about these children, he wanted to help them. "It was not anything special, "he said. "Until I had the chance to go to these countries and meet the children I was helping, I did not know anything about the type of life they had"
Once John went to meet a little girl in
1. What kind of life is John living?
He is living a ___________________________________________.
2. Did John want to look for a job or stay at home after he got the money?
3. Does John only help the poor children in
4. The child receives the money in cash, doesn’t he?
5. Why did John say that the meeting with the little girl was very exciting?
Because he saw his money was well used and this made him_____________.
6. . How do you like John Brown?
第一个问题是细节题，询问John过着怎样的一种生活。由文中的句子John decided to keep living a simple life like everyone else. 和Today he is 36, the still wears cheap shoes and clothes and owns a small car only. 可知：他的生活非常简朴。因此第一题填空可填入simple life.
第二个问题是推理题，文章开头说His college friends were looking for their first jobs, but he didn’t have to. John decided to keep living a simple life like everyone else. 说明他想和别人过一样的普通人的生活。很容易对这个选择疑问句作出回答，注意对选择疑问句的回答方式，不要画蛇添足。第二句的回答： He looked for a job.
第三个问题是细节题，根据John has helped 15 children from poor countries all over the world,可知这个一般疑问句的回答是No. (He helps other children) / No, he doesn’t
第四个问题是细节题，这是个反意问句，由文中的The child does not receive the money in cash(现金) The money pays for the child’s school expenses, food, medical care and clothing. 可知回答是No / No,he doesn’t.
第五个问题要求考生用短语或词填空，这是推理题，询问为什么John同小女孩的见面令他激动？题目中已给出了部分回答：Because he saw his money was well used and this made him_____________. 短文"When I met her, I felt very very happy, " he said, "I saw that the money was used for a very good plan. It brought me closer to the child in a way that giving money alone cannot "可以判断空里应填feel happy / closer to the child.
第六个题是归纳总结题，要求考生在对全文理解的基础上，对主人公的人品进行归纳评介。最合适的回答是a kind(generous) person
|| 网站地图 | 关于我们 | 版权申明 | 设为首页 | 加入收藏 | 会员中心 | 取回密码 | 友情链接 | 用户留言 | 管理登录 ||